საკვებით და წყლით გადაცემადი ინფექციების პროფილაქტიკა

 

უკანასკნელ წლებში დედამიწაზე განვითარებული გლობალური დათბობა არასასურველ ზეგავლენას ახდენს ადამიანთა ჯანმრთელობაზე.

უახლესი მონაცემებით საუკუნის განმავლობაში ევროპის მეტ წილ ქვეყნებში აღინიშნა ტემპერატურის მატება დაახლოებით 0,8°C-ით. მაღალი ტემპერატურა ზრდის გარემოს დაბინძურების შანსს, რასაც თან ახლავს წყლითა და საკვებით გადაცემულ დაავადებათა რიცხვის საგრძნობი მატებაც.

სიცხეების დადგომასთან ერთად განსაკუთრებულ მნიშვნელობას იძენს მოსახლეობის მიერ პროფილაქტიკური ღონისძიებების გაძლიერება საკვებითა და წყლით განპირობებული ნაწლავთა მწვავე ინფექციების თავიდან ასაცილებლად.

ამ მიზნით, გირჩევთ, გაითვალისწინოთ შემდეგი რჩევები:

 

 

გახსოვდეთ:

 

                             დაავადებათა კონტროლის ეროვნული ცენტრი

                                                                                                                                                                                                                                                                     www.ncdc.ge